Obaveštenje COVID-19 pročitajte OVDE

Asprovalta / Strimonikos apartmani

/ Grčka - Apartmani / Strimonikos apartmani / Asprovalta

Asprovalta je veoma poznato letovalište u koje turisti iz naše zemlje odlaze na letovanje već decenijama. Prostire se duž glavnog puta, na peščanoj plaži na kojoj se nalaze kako apartmani i povoljan smeštaj tako i hoteli sa luksuznijom ponudom. Asprovalta je veoma lep gradić koji se nalazi na oko 75 km od Soluna, na putu prema gradu Kavala. Njena plaža nadovezuje se na plažu susednih mesta: Stavrosa i Nea Vrasne. Međutim, značajno je šira nego plaže u ovim mestima, pa čak i kada ima mnogo ljudi, nemate utisak velike gužve.

Asporvaltu čine glavna ulica uređena po uzoru na širpke bulevare u centru Soluna, a baš je tako i prošarana svim vrstama prodavnica i restorana, a tu su i pekare supermarket, apoteke. Šetajući trotoarom glavne ulice, imaćete utisak da ste u velikom gradu. Ako vam se to ne dopada, možete se slobodno zavući u neku od manjih uličica ili šetati pored same plaže, gde vas takođe čekaju kafići i restorani, ali nema saobraćaja pa se čini da je mirnije. Šetalištem možete produžiti do Nea Vrasne.

Asporvalta apartmani je poznata kao porodično letovalište i destinacija za odmor u pravom smilsu te reči, ali na samoj obali možete pronaći nekoliko klubova koji mogu biti i te kako interesantni ljubiteljima noćnog provoda. Većina ljudi iz Stavrosa i Nea Vrasne izlazi upravo u Asprovaltu. Sa druge strane, ovi klubovi su daleko od smeštajnih jedinica, pa ne smetaju onima koji žele da se zaista odmore.