Obaveštenje COVID-19 pročitajte OVDE

Kasandra apartmani / Grčka - Apartmani

/ Leto 2023 / Grčka - Apartmani / Kasandra apartmani

Kasandra je zapadno poluostrvo Halkidikija koje se nalazi u centralnom delu Grčke i predstavlja "prvi prst" Halkidikija. Najpopularnije je i najnaseljenije od tri poluostrva Halkidikija.  Karakterišu je bogata vegetacija, borove šume, prekrasne plaže i mala gostoljubiva mesta. Pored izuzetno čistog mora i tople klime, plaže su veoma bezbedne i uređene, pa većina njih svake godine dobija prestižno priznanje "Plava zastavica".

Kada je reč o turističkim mestima, ona se na Kasandri nižu jedan za drugim počevši od Nea Fokee, Afitosa, Kalitee, Kriopigija, preko Polihrona, Haniotija i Pefkohorija do Nea Skioni, Posidija i Furke. Sve je odlično povezano saobraćajnicama tako da vam preporučujemo da se upustite u avanturu, spojite upoznavanje istorije ovog područja putem muzeja, arheoloških nalazišta, već pomenute pećine sa kupanjem na najlepšim plažama, kristlano  blistavog Egeja…

Kao najbliža regija Solunu, Kasandra je najrazvijenija za turizam. Hoteli sagrađeni u tu svrhu i blokovi apartmana su zauzeli mesto nekada malim selima, što je učinilo čuda za lokalnu ekonomiju Halkidikija, ali vrlo malo za tradicionalnu grčku kulturu. Restorani su američko-italijansko orijentisani sa hamburgerima i picama na glavnom meniju mada ima i tradicionalnih taverni.