Obaveštenje COVID-19 pročitajte OVDE

Nea Skioni / Kasandra apartmani

/ Grčka - Apartmani / Kasandra apartmani / Nea Skioni

Nea Skioni je romantično ribarsko mestašce koje se nalazi na jugo-zapadnom kraju poluostrva Kasandra, Smešteno je u podnožju brda Kasandre prekrivenih maslinjacima i borovom šumom,  na zemljištu retke prirodne lepote u kome posetioci imaju mogućnost da kombinuju plivanje i šetnju borovom šumom. Nea Skioni nudi osećaj i ugođaj Grčke iz prošlih vremena. Okružena je prelepim belim peščanim plažama, od kojih je jedna nagradjena Plavom Zastavicom. Na 2km od mesta se nalazi crkva Presvete Bogorodice iz 16. veka.

Centar mesta je veliki trg-šetalište sa dečjim igralištem koji se prostire uz marinu. Uličice koje vode do centra su prepune restorana, ribarnica, marketa, suvenirnica, kafica pekara i apoteka. U ribarskoj luci Nea Skionija nalazi se mnoštvo ribarskih brodića, iz kojih ribari u ranim jutarnjim satima nude sveže ulovljenu ribu po povoljnim cenama.

Sa istočnom obalom i letovlaištima Hanioti i Pefkohori je povezan putem koji preseca poluostrvo na pola. Od Soluna je udaljen oko 100 kilometara, i najjedinostavnije se stiže preko Haniotija.