Obaveštenje COVID-19 pročitajte OVDE

Neos Marmaras / Sitonija apartmani

/ Grčka - Apartmani / Sitonija apartmani / Neos Marmaras

Neos Marmaras se nalazi na poluostrvu Sitonija i predstavlja jedno od najpopularnijih mesta na njoj. Neos Marmaras je gradić koji je specifičan po svojoj strukturi i sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Ovo šarmantno mesto naselili su Grci prognani iz Turske 1922. godine, te po sećanju na svoju domovinu svoje novo mesto za život nazvali Neos Marmaras (Novi Marmaras). S obzirom da leži na zapadnoj obali Sitonije, moći ćete da uživate u čarobnim zalascima sunca, po mnogima lepšim nego na Santoriniju. Mesto okružuju dve plaže, Paradiso na severu i gradska plaža sa brojnim beach barovima na jugu, a u neposrednoj blizini nalaze se brojne plaže od kojih zastaje dah. Na kraju gradske plaže je čuveni rizort Porto Carras. Mnogi će reći da je mana to što je brdovit, ali sa svakog uzvišenja pruža se divan pogled na zaliv Toroneos i poluostrvo Kasandru.
Ako želite da istražujete Sitoniju, Neos Marmaras je odlčina baza za vas. Zahvaljujući položaju na samom početku zapadne obale Sitonije, iz njega lako možete stići i do plaža koje su sa iste strani, ali i do onih preko puta. Ne morate dugo da se vozite, plaže poput Lagomandre i Koviou su na samo nekoliko kilometara od Neos Marmarasa. A za dane kada ste raspoloženi za vožnju, preporučuje se da obiđete čuvenu Orange Beach na istočnoj obali.
Za porodice sa decom preporučuje smeštaj na plaži Paradizo (kao što ste pretpostavili, ovo znači raj) budući da je ovo ravan deo Neos Marmarasa, a iz istog razloga ovaj deo odličan je za starije putnike i one koji se teže kreću.
Centralni deo Neos Marmarasa je pravo mesto za vas ako želite da što više uživate u zalasku sunca, jer, osim što možete izabrati smeštaj koji nudi ovu opciju (poput vile DiRe) vrlo brzo ćete otrikti mnoštvo tačaka u centru grada i na plaži sa izvanrednim pogledom koji će učiniti da ne gasite kameru na svom telefonu.