Obaveštenje COVID-19 pročitajte OVDE

Obaveštenje COVID-19

Turistička agencija Zeus Travel

Beograd, 24.06.2021.

 

21.06.2021 - NOVI PROTOKOL ULASKA U GRČKU

 

Deca do 12 god. bez Covid testova.

Pored dosadašnjih uslova, novi protokol omogućuje da je u R. Grčku moguće ući i sa negativnim antigenskim (rapid) laboratorijskim testom, ne starijim od 48h od momenta ulaska u Grčku, kao i da su deca do 12 godina starosti u pratnji roditelja oslobođena Covid uslova za ulazak u R. Grčku.

 

Pored negativnog antigenskog testa potrebno je popuniti i PLF formular najkasnije 24h pre polaska ( preporuka agencije da formular popunite najkasnije 48h pre polaska).

Formular mozete pronaći na sledecem linku  https://travel.gov.gr/#/

 

 


Beograd, 31.05.2021.

 

OBAVEŠTENJE

 

Radno vreme od 31.05.2021
Ponedeljak – petak 10-17h

 

Ovim putem obaveštavamo Vas da ukoliko posedujete Potvrdu o zamenskom putovanju a zbog prevelikog broja poziva ne možete da uspostavite telefonsku vezu, pošaljete elektronskim putem zahtev za realizaciju zamenskog putovanja, sa imenom i prezimenom nosioca aranžmana na mail info@zeustravel.rs.

Ukoliko imate neke napomene ili izmene u vezi realizacije aranžmana za 2021. godinu molimo Vas da to navedete.

 

 Hvala na razumevanju,

Zeus Travel

 


Beograd, 04.08.2020.

 

Dana 04.08.2020. godine direktor ZEUS TRAVEL DOO, Beograd, Majke Jevrosime 50,

PIB 109844545, MB 21252913 donosi 

  O D L U K U

o promeni radnog vremena i uvođenju dežurstva

 

 Od dana 05.08.2020. godine zbog otežanih uslova poslovanja u vreme COVID 19 radno vreme agencije će biti:

 

- utorak i četvrtak od 10  do 14 časova

Odluka stupa na snagu počev od 05.08.2020. godine.

 

U Beogradu, 04.08.2020.godine

 


Beograd, 15.7.2020.

Poštovani putnici, 

U skladu sa novom odlukom vlade Grčke granice države Grčke ostaju zatvorene za državljane Republike Srbije do 31.07.2020. Svi aranžmani u periodu od 15.07.2020. do 31.07.2020. neće biti realizovani.

 

Hvala na razumevanju


Beograd, 05.7.2020.

Poštovani putnici,
Zbog povećanog broja obolelih u našoj zemlji, grčka vlada je danas donela odluku da privremeno, od 06.07. u 06 h do 15.07. prekine ulaz državljana Srbije u Grčku sa svih ulaznih tačaka.
Turistima iz Srbije koji se trenutno nalaze u Grčkoj biće omogućeno da završe svoje aranžmane, tj. izlazak iz Grčke će se odvijati bez ikakvih novih, ili dodatnih protokola.
Svaku novu informaciju podelićemo s vama
Hvala vam na podršci i razumevanju.

 


Beograd, 29.6.2020.

 

PREDMET:  NOVI PROTOKOL ULASKA U GRČKU OD 1. JULA 2020. godine

 

Počevši od 1. jula 2020. godine, svi putnici koji ulaze u Republiku Grčku, dužni su da ispune Passenger Locator Form - PLF (link za popunjavanje PLF obrasca: https://travel.gov.gr/) najmanje 48 sati pre ulaska u zemlju, pružajući detaljne informacije o mestu polaska, trajanju prethodnog boravka u drugim zemljama i adresi boravka tokom boravka u Grčkoj.

 

Nakon popunjavanja PLF obrasca putnici će na email dobiti QR kod koji će (odštampan ili na svom mobilnom telefonu) morati da prikažu prilikom ulaska u zemlju.

Na osnovu očitanog QR koda zdravstveni tim će odlučiti da li će se obaviti testiranje ili će putnici bez dodatnog zadržavanja nastaviti put.

 

Putnici kojima se obavi testiranje na novi koronavirus SARS-CoV-2 u obavezi su da ostanu u samoizolaciji  na adresi svog krajnjeg odredišta u Grčkoj. Njihovi podaci se unose u informativni sistem EODI koji je povezan sa registrom COVID radi lakšeg pronalaženja kontakata u slučaju da je test pozitivan. Po završetku skrininga putnici ulaze u Grčku, primajući uputstva o samoizolaciji dok se ne objave rezultati njihovog skrininga.

 

Svi putnici moraju poštovati sve neophodne mere preventivne higijene (upotreba maski i fizičko / socijalno distanciranje).

  

Dodatne Informacije:

Generalni sekretarijat za civilnu zaštitu Grčke propisao je sledeće protokole za putnike koji dolaze u ovu zemlju, a sve mere važe od 1. Jula

 

Protokol za putnike koji dolaze avionom

  • Dolazak putnika.
  • Odlazak do mesta gde se nalaze kontrolori koji će proveriti QR kod svakog putnika.
  • Kontrolori usmeravaju putnike, u zavisnosti od njihovog QR koda, mesto za pregled (skrining) ili na izlaz (preuzimanje prtljaga ili pasoška kontrola). Dok ne stignu rezultati skrininga, putnici testirani na koronavirus dužni su da odu u samoizolaciju na adresi koju su naveli u PLF obrascu.

Svi putnici moraju se pridržavati svih potrebnih preventivnih higijenskih mera (upotreba maski i fizičko distanciranje).

 

Protokol za putnike koji dolaze brodom

  • Dolazak putnika koji idu peške do glavnog ulaza
  • Putnici koji dolaze u vozilima preusmeravaju se do posebnog ulaza
  • Odlazak do mesta gde se nalaze kontrolori koji će proveriti QR kod svakog putnika.
  • Kontrolori usmeravaju putnike, u zavisnosti od njihovog QR koda, mesto za pregled (skrining) ili na ulaz u zemlju. Dok ne stignu rezultati skrininga, putnici testirani na koronavirus dužni su da odu u samoizolaciju na adresi koju su naveli u PLF obrascu. Po završetku skrininga dozvoljen im je ulazak u zemlju.

Svi putnici moraju se pridržavati svih potrebnih preventivnih mera (upotreba maski i fizičko distanciranje).

 

Protokol za putnike koji dolaze kopnom

  • Dolazak putnika na kontrolni punkt. Sva lica koja ulaze u zemlju moraju po dolasku predati popunjeni PLF obrazac.
  • Obavljaju se pasoška i carinska kontrola, a kontrolori proveravaju QR kod svakog putnika.
  • Kontrolori usmeravaju putnike, u zavisnosti od njihovog QR koda, mesto za pregled (skrining) ili na ulaz u zemlju, naravno, uz poštovanje svih mera prevencije. Ako se pojave simptomi respiratorne infekcije, putnici moraju odmah da se obrate Operativnom centru nacionalne zdravstvene organizacije (EODI).  Ako osobe koje dolaze stižu u Grčku planiraju da se zaustavljaju na više mesta u zemlji, moraju to prijaviti, uz svoje prvobitno odredište i plan puta za narednih 7 dana.

 

Dok ne stignu rezultati skrininga, putnici testirani na koronavirus dužni su da odu u samoizolaciju na adresi koju su naveli u PLF obrascu. Njihovi podaci se unose u informativni sistem EODI koji je povezan sa registrom COVID radi lakšeg pronalaženja kontakata u slučaju da je neko pozitivan na koronavirus.

Svi putnici moraju poštovati sve neophodne mere preventivne higijene (upotreba maski i fizičko/socijalno distanciranje).

 

Link za popunjavanje PLF obrasca: https://travel.gov.gr/

 


Beograd, 2.6.2020.

 

OBAVEŠTENJE O POČETKU RADA POSLOVNICE

 

Dragi i poštovani putnici, 

Raduje nas što možemo da vas obavestimo da otvaramo vrata naše poslovnice 2.6.2020.

  

*Radno vreme 10-17 h (ponedeljak - petak), subota i nedelja neradni dani

  

Zeus Travel radi na adaptaciji svojih prostorija i zaposlenih u skladu sa trenutnim okolnostima, sa pojačanim stepenom higijene i uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje koje se odnose na boravak zaposlenih i klijenata u jednoj prostoriji.

  

Svakako nas možete kontaktirati i putem e-mail adrese info@zeustravel.rs, telefona 011 405 55 85 i 011 405 55 86

 

Mi ćemo se potruditi da vas kontaktiramo u najkraćem roku.

  

Srdačno, 

Zeus Travel

 


Beograd, 28.05.2020.

 

Poštovani putnici, 

Ovim putem želimo da vas obavestimo da se usled nemogućnosti realizacije, sva ugovorena turistička putovanja sa datumom polaska zaključno sa 15.06.2020. nažalost otkazuju.

Sva pitanja u vezi sa otkazanim turističkim putovanjima biće rešavana u skladu sa odredbama Uredbe o ponudi zamenskog putovanja za putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti COVID -19 izazvane virusom SARS -COV-2, usvojenoj od strane Vlade Republike Srbije (Službeni glasnik RS br. 63/2020), a koja se odnosi na sva putovanja koja su ugovorena zaključno sa 15.03.2020. godine.

 

Uredbu o ponudi zamenskog putovanja možete preuzeti na sledećem linku - Uredba PDF 

Potvrde o zamenskim putovanjima ćemo izdavati u narednom periodu, kada se svi tehnički detalji preciznije definišu. 

Na raspolaganju smo za sve dodatne informacije.

 


Beograd, 12.05.2020.

Obaveštavamo vas da su sva ugovorena turistička putovanja sa datumom polaska do 01.06.2020. otkazana, usled nemogućnosti realizacije.

Sva sporna pitanja povodom otkazanih putovanja, biće rešavana u skladu sa odredbama uredbe o ponudi zamenskog putovanja, usvojenoj od strane Vlade RS (Službeni glasnik br. 63/2020).


Uredbu o ponudi zamenskog putovanja možete preuzeti na sledećem linku - Uredba PDF

Potvrde o zamenskim putovanjima ćemo izdavati u narednom periodu, kada se svi tehnički detalji preciznije definišu.

 


Beograd, 18.03.2020.

Dragi putnici,


Usled proglašenja vanrednog stanja u našoj zemlji, Zeus travel donosi odluku i priveremenoj obustavi rada u poslovnici počev od 18.3.2020. i svi zaposleni se radi bezbednosti prebacuju na rad od kuće. Ukoliko smo vam potrebni, dostupni smo na dežurne telefone 069 405 55 85 i 069 372 22 07 svakog radnog dana od 10 - 17 časova, a možete nam pisati i na mejl info@zeustravel.rs.

Sva vaša putovanja koja ste uplatili kod nas za letnju sezonu 2020. godine realizovaće se u skladu sa ugovorom. Početkom maja meseca Ministartvo turizma i YUTA daće vama i nama odgovarajuće preporuke u vezi ovih putovanja. Do tada vas molimo za strpljenje i razumevanje.


Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svih oko vas. Nadamo se da će se stanje brzo vratiti u normalu i da ćemo ubrzo svi ponovo moći da putujemo.


S poštovanjem,

Zeus travel


Ukoliko ste u Grčkoj i potreban vam je hitno test za Covid-19, posetite Aegean Medical u samom centru Soluna i brzo i povoljno uradite Covid-19 test. Ulazak u R. Grčku je konačno omogućen za naše građane. Možete brzo i jeftino uraditi Test Covid-19 Halkidiki u nekoj od Aegean Medical ordinacija specijalizovanih za Testiranje Covid-19.